Cep Telefonu Dükkanı Açmak | Maliyeti ve Gerekli Belgeler
Çevrenizde bulunan cep telefonu dükkanlarının fazlalığı dikkatinizi çekmiştir.Bunun nedeni risk oranı az ve kazanç oranının yüksek olmasıdır.Üstelik teknik bilginiz olmasa dahi anlaşmalar yaparak cep telefonu dükkanı açmak ve işletmek çok kolay.Vodafone, Turkcell ya da Türk Telekom bayisi alabilir ya da kendiniz bireysel olarak 3 firmanın temsilciliğini yürütebilirsiniz.| Örnek İş Planı Raporumuzu buradan inceleyebilirsiniz.
Cep telefonu dükkanı açmak isteyenler için bu yazıda sizlere A’dan Z’ye detaylı bilgileri vereceğiz.İşletme açılış maliyeti ve gerekli belgeler, kazanç oranı gibi ihtiyacınız olan bilgileri bu işi yapanlardan araştırdık.
Öncelikle cep telefoncu dükkanı açmak gözünüzü korkutmasın.Aklınıza cep telefonu tamir etmek, teknik servis hizmeti vermek ya da telefonlara yazılım atmak gibi komplike işler gelebilir.Evet bu tarz hizmetler vereceksiniz ancak anlaşmalı olduğunuz servislerle iş yaparak. | İş Fikriniz İçin İş Planı Raporu Hazırlarım
Tabi cep telefonu teknik servis kısmı asıl gelir kaynağınız olmayacak.Hat geçişleri, fatura ödeme, cep telefonu aksesuar satışı ya da taksitli cihaz aboneliği gibi hizmetler ana gelir kaynağınızı oluşturacaktır.İşlek bir noktada açacağınız cep telefonu dükkanı ile aylık 20 Bin TL gelir elde edebilirsiniz.
Cep Telefonu Dükkanı Açmak
Hem karlı hem de riski düşük olan bir sektöre giriş yapmak istediğinize emin olabilirsiniz.Cep telefonu dükkanı açmak için öncelikle nasıl bir yol izleyeceğinize karar verin.
Eğer sektör ile ilgili herhangi bir bilginiz yok ise önce araştırma yapmaya başlayın.Araştırma için toptancılarla iletişime geçin.Onlar sizin bayiniz olmak için size bu konuda yardımcı olacaktır.ikinci olarak ise herhangi bir bilginiz olmadığı için en mantıklı seçenek devir olarak cep telefonu dükkan açmak olacaktır.
Sahibinden.com sitesinde yer alan devren satılık cep telefonu bayisi ilanlarını inceleyin.Bir çok ilanda kazanç ile ilgili bilgi verildiğini görebilirsiniz.Aynı zamanda eğer bilgi sahibi değilseniz size bu konuda yardımcı olacaklarını da söylerler.Evet bu doğru.Teknik servis hariç işletmecilikle ilgili sizlere yardımcı olmaları en fazla 2 haftayı bulacaktır.
Teknik servis konusunda ise bir çok telefoncu dükkanın yaptığı gibi teknik servis firmaları ile anlaşın.Siz tamir için cihaz aldığınızda onları ararsınız.Firma motorlu kurye gönderir ve ürünü sizden alır.Tamir süreci tamamlandıktan sonra ürün size geri gönderilir.Uygun fiyata tamir edilen cihazı, kar marjınızı koyarak müşteriye teslim edersiniz.
Fatura ödeme, abonelik satışı, cihaz satışı, aksesuar ya da perakende farklı ürünlerin satılması için herhangi bir bilgi sahibi olmanıza gerek yok.Öğrenme süreciniz en fazla 2 gün olacaktır.
Not 1: Bir çok telefoncu 2. veya 3. dükkana sahiptir.Bunun nedeni sektörün çok karlı olmasından kaynaklanır.İnternette devredilen dükkanlar ise bu kişilere aittir.Nedeni ise birden fazla dükkanı yönetemedikleri için.
Not 2: Cep telefonu dükkanı açmak isteyenlerin aklında teknik servis bir sorun olarak gözükebilir.Eğer eliniz tamir işlerine yatkınsa, bu konuda 1 aylık bir eğitim alın.Eğitim sonunda yetkinlik sahibi olacaksınız.
Önemli : Sektörle ilgili bilgi sahibi değilseniz sıfırdan cep telefonu dükkanı açmanız tavsiye edilmez. Bu konuda yeterli araştırmayı yapsanız bile ilk aşamada zarar etmeniz muhtemeldir. Ancak Vodafone, Turkcell ya da Turk Telekom bayilikleri için firmalarla iletişime geçin. Onların eğitimlerinden faydalanarak yol alabilirsiniz.
Aksesuar Satış Dükkanı Açmak
Herhangi bir eğitime sahip olmanız gerekmeyen, hatta fazla tecrübe gerektirmeyen dükkan açma fikridir. Öncelikle Eminönü – Tahtakale’de yer alan toptancıları ziyaret edin.
Cep telefonu ve diğer bilişim ürünlerinden satılan kulaklık, mikrofon, hoparlör gibi aksesuar ürünlerini inceleyin.Güncel olan ürünlerden az adet ile çeşit yaparak işletmenizde listeleyin.Hangi ürünün alınması konusunda kararsızsanız endişelenmeyin.Toptancılar sizinle sürekli çalışmak için her konuda yardımcı olacaktır.Sizin iş yapıp kar etmeniz onlarında kazanması anlamına gelir.
Lokasyon olarak cadde üzeri bir noktada dükkan açmanız tavsiye edilir.Açılış için banko, raflar, yazar kasa ve ek baskı ürünleri gibi demirbaşlar almalısınız.Tabela ve işletme tasarımı da çok önemli.Tüm bunları yaptıktan sonra işletmeniz ürün doldurma için hazırdır.
İşletme dışında iş yapak için mutlaka e-ticaret sektöründe de varlık göstermelisiniz.N11, Sahibinden, Hepsiburada ve Trendyol gibi pazaryerlerinde baskılı tasarım ürünler satarak işletme cirosunu geçmeniz mümkün.
Cep telefonu dükkanı açmak isteyenler kazanç konusunda endişelenmesin diyebilirim. Esnaflığınıza güveniyorsanız, işletme lokasyonu iyiyse iş yapma olasılığınız çok yüksek.Kazançlı bir sektör olmasaydı emin olun her yerde bu kadar çok cep telefonu bayisi olmazdı.
Bir çok cep telefonu dükkanının aylık en az 10 Bin TL kazandığına emin olabilirsiniz.İletişim merkezleri ve büyük bayiliklerin kazancı ise 50 Bin TL’nin üzerine çıkabilmektedir.Bu büyüklükteki gelir operatör firmalarının desteği ile sağlanır.Ekstra prim, bayi teşviği ve operatör geçişleri bu işletmelerin ana gelir kaynağıdır.
Bu maliyet size ve açacağınız işletmeye göre değişiklik gösterir.Daha önce bu işi yapmış olan tecrübeli bir işletmeci oldukça uygun fiyata bu işletmeyi açabilir.Ancak siz daha önce tecrübe sahibi olmadığınız için maliyetlerinizi düşürme şansınız yoktur.Nedeni ise tanıdığınız çevre ve toptancılara karşı olan kredinizden kaynaklanır.
İşletme büyüklüğü, lokasyon, bayi tipi, içeride yer alan malzemelere göre açılış maliyetiniz 30 Bin TL’den başlayıp 250 Bin TL’ye kadar çıkabilir.Ne kadar sermaye yatırırsanız, geliriniz de ona göre artacaktır.Başlangıç aşamasında olduğunuz için 50 Bin TL sermaye ile cep telefonu dükkanı açmak idealdir.İşi öğrenerek büyümeniz tavsiye edilir.
Cep Telefonu Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler
Dükkan açmak isteyenler için önemli bir not düşmek istiyorum.Bir çok işletme için alacağınız belgeler hemen hemen aynıdır.Sadece gıda, yetkinlik isteyen işler de farklılık yer alır.
Vergi Levhası ve Belediye ruhsatı tüm işlerde alınması gereklidir.Vergi levhası için bir muhasebeci ile anlaşma yapın.Gerekli bilgiler ve evraklar muhasebe şirketi tarafından hazırlanacaktır.
Ruhsat için istenen belgeler ise işletmenin bulunduğu belediyeye göre değişir.Ancak ortalama olarak istenen evrakları aşağıda maddeler halinde görebilirsiniz.
2 adet Fotoğraf
Not: Burada genellikle istenilen belgeleri listeledim.Ancak cep telefonu dükkanı açmak için bulunduğunuz ilçenin belediyesine gidin.Onlar size istenilen belgeleri bir liste halinde verecektir.
Devren Telefoncu Dükkanı Almak Mantıklı mı?
Yeni bir dükkan açıp sıfırdan iş yapmaya başlamak zor bir durum.Eğer cadde üzerinde değilseniz müşterilerinizin alışması en az aylık bir süreci alacaktır.Eğer yüksek bir nakit ile girmediyseniz sektöre, bu konuda zorlanabilirsiniz.
Diğer türlü iş ile ilgili bilgi sahibi değilseniz, devir aldığınız bayi sahibinden iş ile ilgili eğitim alabilirsiniz.Devir alma konusunda bu eğitimi şart koşabilir ya da yanınızda 1 ay kadar çalışmasını isteyebilirsiniz.
Hazır bir işletmeyi devir aldığınız için ertesi gün kazanmaya başlayacaksınız.Bu da 6 ay işlerinizin oturmasını beklemektense, 6 ay içerisinde sermayenizi amorti etmenizi sağlar.Bu süreç içerisinde cep telefonu tamir kursu gibi eğitimlere katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Cep Telefonu Bayiliği Veren Firmalar
Cep telefonu operatör bayiliği ve aksesuar bayiliği almak gibi seçeneğiniz var.Ancak bir çok cep telefoncu bu konuda bayilk alınmasını tavsiye etmiyor.Burada tavsiyeden ziyade kararı siz vermelisiniz.Çünkü tek bir operatöre hizmet vermek sizi o konuda marka yapacaktır.Bu avantajdan uzaklaşmayınız.
Vodafone silver bayiliği almak
gibi operatör bayiliğinde 3 firma ile çalışabilirsiniz. Operatör geçişlerinin en çok olduğu firmaları seçmeniz sizin avantajınıza olacaktır.Burada Vodafone ve Türk Telekom bir adım önde diyebiliriz.
Aksesuar bayiliği konusunda ise LinkTech, Gritty gibi firmalar ön plana çıkıyor.Bizim tavsiyemiz ise tek bir firmaya bağımlı kalmadan tüm tedarikçilerle avantajlı anlaşmalar yapmanız yönünde.
” Cep Telefonu Dükkanı Açmak, Maliyeti ve Gerekli Belgeler ” başlıklı yazımızın sonuna geldik.Aklınıza takılan konularda yorumlar bölümünden paylaşımda bulunabilirsiniz.Bu sayede cep telefonculuk yapmak isteyenlere yardımcı olmuş oluruz.,
Bu site çerezler kullanmaktadır.