Kadınların güzelliği arama ihtiyacı hiçbir zaman bitmez. Kişisel bakımına ve dış görünüşüne önem veren kadınların ve son zamanlardan erkeklerin de en çok tercih ettikleri yer, güzellik salonlarıdır. Bu yüzden gerekli eğitimleri alarak bir güzellik salonu açmak oldukça karlı bir iştir.| Örnek İş Planı Raporumuzu buradan inceleyebilirsiniz.
Güzellik uzmanı kişisel bakım konusunda gerekli tüm eğitimleri almış kişidir. Güzellik salonu açmak biraz maliyetli olsa da uzun vadede getirisi yüksek işlerden biridir.
Bir zamanlar sadece saçlar için gidilen kuaför salonları, her gün gelişen teknolojiye ayak uydurarak yenilenmiş ve meslek kavramı genişletilmiştir. Saç, kişisel bakım, bölgesel zayıflama ve makyaj gibi pek çok güzellik işlemi artık tek bir yerden yürütülmektedir. | İş Fikriniz İçin İş Planı Raporu Hazırlarım
Maliyet Hesabı Yapmak
Bir iş kurmak istiyorsanız, hangi işi yaparsanız yapın, etkili bir maliyet yöntemi yapmak zorundasınız. Dükkânı kiralamak, eğer tadilat işi varsa tadilatı yapmak, güzellik salonuna uygun dekorasyonu yapmak, gerekli malzeme ve araçları almak, kayıt işlemleri, personel gideri derken elinizi taşın altına biraz koymanız gerekecek. Maliyet hesabını en ince ayrıntısına kadar yapmak zorundasınız. Bir güzellik salonunun maliyeti içinde tüm ekipmanlar, personel giderleri ve reklâm harcamaları da dâhil olarak yaklaşık 100-300 Bin TL gibi bir miktar tutmaktadır. Bu arada zaman içinde cihazların bakımını da yapılması gerekecektir Bunun içinde bir bütçe ayırmanız gerekir.
Not: Bu sektörde yeni bir iş kurmaya karar verdiyseniz, Kobi Vadisi editörleri tarafından hazırlanan güzellik merkezi iş planı içeriğini incelemenizi öneriyoruz.
Güzellik uzmanı, bu işin eğitimini almış ve güzellik uzmanlığı belgesi bulunan kişilerdir.
Güzellik uzmanlığı eğitimi, sürekli olarak kendini yeniler. Güzellik salonu açmak isteyen kişilerin Milli Eğitim Bakanlığından onaylı kurslar ya da bu konuda eğitim veren okullarda eğitimini almış ve mezun olması gerekir.
Güzellik sertifikası verilen kurslarda ve okullarda güzellik kavramı, cilt bakımı, saç bakımı, kişisel bakım ve cihazların kullanımı ile ilgili her şey eğitim olarak verilir.
Bir güzellik eğitimi almayan kimse salon açamaz. Bu konuda gerekli eğitimlerini almış olması gerekir. Salon açmak istese bile gerekli yetki izinlerini alamaz. Bu yüzden gerekli tüm kurslara gitmesi gerekmektedir.
Meslekte zaman zaman kurslar ve seminerler düzenlenmektedir. Ayrıca güzellikle ilgili piyasaya yeni bir cihaz çıkmış ise ve salona bu cihaz alınacaksa, o cihaz eğitiminin de alınması gerekir. Ya da bir personel bu eğitimi almak için kursa gönderilebilir. Yani eğitimi hiç bitmeyen mesleklerden biridir. Gerekli tüm sınavlara da girilmelidir.
Salonun Açılacağı Yeri Belirlemek
Salonun açılacağı yer konusunda oldukça titiz bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Yer belirlerken dikkat etmeniz gereken iki husus vardır. Birincisi elit kesimin olduğu bir yer tercih edilmelidir. Yani gelir düzeyi yüksek bir yer belirlenmelidir. İkinci husus ise salonu açacağınız yerde köklü bir güzellik salonu olmamasına dikkat edin. Müşteriler belli alışkanlıklarından kolay vazgeçmezler. Bu yüzden atılacağınız yeni işinizde kazanç elde etmek istiyorsanız bu iki kritere dikkat etmeniz gerekir.
Salon Dizaynı ve Hizmet Kalitesi
İnsanlar lüksü ve kaliteli hizmeti sever. Salonun dizaynı yapılırken insanı sıkmayan, ferah bir yer tercih edilmeli ve salon şık ve rahat döşenmelidir. Hijyen açısından mobilyalar ve tüm yüzeyler (duvarlar da dâhil) kolay temizlenebilmelidir. Çünkü bu salonlarda hijyen çok önemlidir. Moda ve güzellik dergilerine abone olun, müşterinin tüm olarak ne istediğini anlamaya özen gösterin. Bilgisayar muhakkak bulunsun. Bir saç kesimi yapacaksanız bilgisayar aracılığıyla müşteriye saç modelleri gösterin ve uygun kesimi öyle belirleyin. Bir de müzik olsun ama güzel ve huzur verici müzikleri tercih edin.
Sağlıklı İletişim Kurun
Müşteri sadece iyi bir hizmet beklemez. Beklerken sıkılmaktan ziyade güzel bir ortamda bulunmayı tercih eder. Güler yüzlü bir hizmet anlayışı ile işinizi yaparsanız, sadık müşteriler elde edersiniz. Bir işletmeye sadece ticari kazanç gözüyle bakarsanız belki para kazanırsınız ama kalıcı bir iletişim sahibi olamazsınız. Bunun için sizin ve personelinizin, insanlarla iyi iletişim kurması gereklidir. Güler yüzlü olun, güzel yüzlü karşılayın ve asla somurtmayın. Halini hatırını sorun, iş yaparken güzel bir sohbet ortamı da yaratın. İkramlarınızı eksik etmeyin ve düzenli müşteriniz olacaksa kahveyi nasıl içtiğini, çayı şekerli mi şekersiz mi içer bunları öğrenin.
En az 75 metrekare kapalı alana sahip olması gereken salonda, her bir işlem için ayrı bir bölüm oluşturulmalı ve bölümlerin isimleri kapılara yazılmalı. Epilasyon odası, saç tasarım bölümü ve cilt bakım odası gibi. Bu bölümlerde yeterli aydınlatma, havalandırma ve ısıtma sistemlerinin kurulu olması gerekmektedir.
Salonu açmak için gerekli tüm eğitimlerin alındığını gösteren diploma ve belgelerin, bekleme salonunun görülen bir kısmına asılması gerekir. Personel için önlük ya da üniforma hazırlatılmalıdır. Cihazlar ve kullanılan tüm aletler için dezenfekte cihazı bulunmalıdır.
Bu site çerezler kullanmaktadır.