Oto Çekici İşi Yapmak İş Fikri

Oto Çekici İşi Yapmak İş Fikri

Oto Çekici İşi Yapmak

Global dünyada her geçen gün artan araç sayısı, bu sayının üzerine iş kolları oluşturmaktadır. Otomotiv sektöründeki döngüsel satışlar sonucunda doğan çekici ve kurtarma sektörü de kar marjının yüksek olduğu bir alan haline gelmiştir.

Eski araç sayısı ve kaza sayısı düşünüldüğünde oto kurtarıcı hizmetlerinin ne kadar mantıklı olduğunu görebiliriz. Bu iş kolu, son 25 yıl içinde kazançlı bir hale gelmiştir.

Oto kurtarıcı işini yapmak için ortalama olarak X TL gibi bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. Bu sermaye araç ve çekici ekipmanları için gereklidir. C sınıfı ehliyet ile kullanabileceğiniz çekici kamyonetler, 3,5 ton üstü araçlar için ehliyet yükselmesini gerektirir.

Küçük araç çekerek güzel paralar kazanabileceğiniz bir iş olan oto çekici – oto kurtarıcı işi için sizlere gereken her şeyi en ince ayrıntısına kadar araştırdık.

Oto Çekici Nedir? Oto Çekici Maliyeti

Oto çekici için gereken evraklar ve oto çekici – kurtarıcıya dair her şeyi JİT DANIŞMANLIK olarak sizler için derledik. Karşılaştırmalar sonucu kâr marjının ne kadar olacağını örneklerle anlattık.

Oto kurtarıcı işi, profesyonel olarak yapılmasının yanında bireysel şekilde de yapılabilir ve ek gelir sağlanabilir.

Yol Yardım İşi Nasıl Yapılır?

OTO KURTARICI işini yapmanız için en az bir adet oto çekiciye sahip olmanız gerekmektedir. Oto çekicinin ortalama fiyatı X TL ile Y TL arasında değişiyor.

Daha profesyonel araçlar kullanmak ve daha iyi işlerde çalışmak istiyorsanız K BELGESİ sahibi olmanız gerekmektedir.

K BELGESİ ile kullanılabilen çekici araçların bedeli ise X TL ile Y TL arasında değişen fiyatlara sahiptir. Yıllık vergileri ve sigorta bedelleri X TL’yi bulur. K BELGESİ olmadan sürüş mümkün değildir.

Oto Çekici ve Kurtarıcı İşi Kimlerle Yapılır?

Bu işi yapmaya karar verdiyseniz süreç aslında aracı aldıktan sonra başlar. Her çekicisi olan para kazanamaz. Reklamınız ve anlaşmalarınız olmalıdır, özellikle sigorta şirketleri ile anlaşmalar yapmanız gereklidir. Yakın çevrenizin veya çevrenizin işinizle alakalı olması da önemlidir. Reklam yapmak çevreden başlar ve Google Adwords reklamları ile de yapılabilir. Örneğin, Google arama motoruna "çağlayan oto kurtarıcı" yazan bir kullanıcıya ulaşmak için reklam verebilirsiniz.

Çevreniz yok ama paranız var diyorsanız, oto çekici filoları sigorta şirketleri ile yapılan anlaşmalar sayesinde gayet iyi iş yapabilir. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi büyük şehirlerde bu işi yapacak iseniz şansınız daha da artacaktır (insan ve araç nüfusundan dolayı).

Bu işi yapacaksanız, rent a car firmaları ile anlaşarak ekstralara sahip olabilirsiniz. Büyük şehirlerde 5-10 arası müşteriniz olması halinde günlük X TL gibi bir ciro yapmanız mümkündür. Bunun için gerekenler zaten belli, 24 saat açık tabelanıza uygun hareket etmeniz, telefonunuzun daima açık kalması ve nazik bir telefon konuşmacısı olmanız gereklidir.

Oto Çekici ve Kurtarıcı İçin Gereken Evraklar

Şehirler arası çalışmak gibi bir düşünceniz yoksa, K BELGESİ olarak özel amaç için olan belgeye sahip olmanız yeterlidir. Bu belgenin sınav, pul, harç ve yol masrafları dahilinde X TL maksimum değerde olduğunu bilmeniz gerekir.

Şehirler arası hizmet vermek istiyorsanız ortalama olarak K BELGESİ için X TL’yi gözden çıkarmanız lazım. Operatörlü ve fiyat hakkında en detaylı bilgiye sürücü kurslarının danışma kısımlarından ulaşabilirsiniz.

K BELGESİ sahibi değilseniz çekici işine girmenizi tavsiye etmiyoruz. Belgesiz olarak çalışmanın ciddi miktarda cezalara mal olduğunu belirtmek gerekir. Cezalar Türk lirası bazında X TL gibi rakamlardan başlamaktadır.

Oto çekicinizin trafik sigortası sahibi olması gerekiyor. Özel amaçlı çekici olarak belirttiğiniz takdirde pul ve vergiler dahil olarak X TL gibi bir rakam çıkmaktadır. Dilerseniz hile yapma şansınız var ama tavsiye etmiyoruz. Ağır bedeller ödeyebilirsiniz. Risk alırım ben, X TL’ye bu işi çözeyim derseniz kamyonet sigortası yaptırabilirsiniz. Özel amaçlı kullanımda olduğu takdirde herhangi bir sorun durumunda sigorta bütün masrafları karşılar.

Yetki belgesinin koşulları için esnaf ve sanatkârlar odasından bilgi alabilirsiniz. Yetki belgesiz iş yapmak hem etik değildir hem de birçok farklı ceza ile karşılaşmanıza neden olabilir.

Oto Kurtarıcı ve Çekici İşi Karlı mıdır?

En karlı iş fikirlerinden biri diyebiliriz. X TL mazot yak, ortalama X TL masrafın olsun, bir işten X TL al çık işin içinden. Ortalama olarak işleriniz olduğu halde %300 gibi kâr marjı olan bir sektördür. Büyük şehirlerde en yakın mesafe bile X TL civarındadır.

Belli bir kilometreden sonra taksi gibi ücretlendirme sistemi vardır. Kilometrede X TL gibi rakamlar. Bu rakamlar uzun mesafelerde yolda kalanın zor durumda kalmasına neden olabilir. Kullanıcıların en çok yakındığı durumlardan biri de çekici sektöründe insaflı olunması gerektiğidir.

Oto Çekici İşi Kâr Marjı

Orta ölçekli bir sermaye bağlayarak para kazanabileceğinizi düşünürsek, aslında risk ve kar oranına bakıldığında kazançlı bir sektördür. Ortalama olarak 5 çekici işi yaparak X TL alırsınız. X TL kar elde ettiğinizde X TL günlük kazanç elde etmiş olursunuz. Basit hesaplamalar ama işler istediğiniz gibi gitmezse, iyi anlaşmalar ya da iyi reklamlarınız yoksa para kazanmanız zor olacaktır.

İstanbul gibi büyük şehirlerde çevre genişliği de göz önünde bulundurulursa, günlük 10 farklı işe bile gidebilirsiniz. Aylarca sebat edip, sabırlı davranarak 5-6 ayda verdiğiniz parayı geri kazanabilirsiniz. Ortalama olarak her çekim işinin İstanbul’da 1 saat sürdüğünü hesaplayın.

İkinci el HINO, DODGE, ISUZU gibi eski ve sağlam kamyonetler de işinizi görebilir. Sıfır almak istemiyorsanız bu kamyonetler alınabilir.

Oto Kurtarıcı Yönetmeliği

Oto kurtarıcı işi yapmak istiyorsanız, yönetmeliğe mutlaka uymalısınız. Resmi gazetede yayınlanmış olan hükümler bulunmaktadır. Yönetmelik, mevzuatlara aykırı durumlar sonrasında neler yaşayabileceğinize dair bilgi verir.

Bu bilgiler ışığında oto çekici iş fikri ile ilgili detaylı bir plan yaparak, kazançlı ve avantajlı bir sektöre adım atabilirsiniz.

Yorum Gönder

Şimdi Ara Bir danışmanla iletişime geçin

Bu site çerezler kullanmaktadır.